İSTANBUL BAĞCILAR İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRET YILI 2. DÖNEMİ ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİMİZE HAYIRLI OLSUN

2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRET YILI 2. DÖNEMİ ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİMİZE HAYIRLI OLSUN

Saygıdeğer Meslektaşlarım, Kıymetli Veliler, Sevgili Öğrenciler;

Kutsal kitabımız “Oku! Yaradan Rabbinin adı ile! O, insanı bir kan pıhtısından yarattı. Oku! İnsana bilmediklerini belleten, kalemle yazmayı öğreten Rabbin en büyük kerem sahibidir.” (Alak,96:1-5) ayetleriyle başlar.

Buradaki ‘oku’yu bilgi ve teknolojinin getirdiği bilginin yanı sıra kişinin kendisini, çevresini, hayatını ve evreni tanıması, anlaması ve anlamlandırması olarak değerlendirmek gerekir. Sadece zekâyı ve bilgiyi kullanarak erdem, ahlâk, irfan ve hikmeti devre dışı bırakan insanların bu vasıflarını nasıl ihanet ve cinayet aracı olarak kullandıklarını taaccüple müşahede ediyoruz. İnsanlık şuuruna varma erdemini gösteremeyen, kendi kültüründen beslenemeyip yaşadığı topluma yabancılaşmış, milli ve manevi değerlerden ya yoksun ya da bunları farklı bir şekilde algılayan, kendi aklını, iradesini ve gönlünü başkalarının emrine amade hale getiren, kiralayan bir nevi mankurtlaşan insanların sadece sahip oldukları zekâ ve bilgilerini kendi milletini ya da insanlığı helâk etmenin bir aracı olarak kullandıklarına şahit oluyoruz.

Eğitimli dediğimiz ama iradesini başka akla ve akıllara teslim eden ilmi bir eğitimden ve terbiyeden geçtiğini ama milli ve manevi bir eğitimden ve terbiyeden sınıfta kaldığını görüyoruz.

Bu sebeple değerli halkımız artık çocuklarının eğitiminde daha uyanık olmak zorundadır. Çocuklarımızı başı boş bırakmamalı birtakım ekonomik, sosyal ve kültürel eksik ve zaaflarımızı birilerinin kullanmasına asla fırsat vermemeli, müsaade etmemeliyiz; yüce Türk Devletimizin her kurumuyla her zaman yanımızda olacağını bir an bile aklımızdan çıkarmamalıyız.

Sevgili öğrencilerimiz sizler de kendinizi inşa etme çabası içinde olun ki bunu başkaları yapmaya kalkmasın. Bunu yapabilmek için de önce kendinizi tanımalı, keşfetmelisiniz ki kendinizi doğru inşa edebilesiniz.

Bu düşüncelerle 2016-2017 Eğitim öğretim yılının ülkemize, milletimize, fedakârca çalışan eğitim camiamıza ve sevgili öğrencilerimize hayırlar ve başarılar getirmesini diliyor, 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

 

Mustafa YILMAZ

Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü

Yavuz Selim Mahallesi 1000. Sokak No 14 Bağcılar Hükümet Konağı Bağcılar/İSTANBUL - (212) 474 30 37 (212) 474 30 77

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.