İSTANBUL BAĞCILAR İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017/2018 Eğitim Öğretim Yılı Mesajı

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mustafa Yılmaz´ın yeni Eğitim Öğretim Yılı Mesajı
2017/2018 Eğitim Öğretim Yılı Mesajı

Değerli eğitim yöneticisi ve öğretmen arkadaşlarım, saygıdeğer veliler, sevgili öğrenciler.

Yeni bir öğretim yılının başındayız. Sizinle birlikte ülkemizde milyonlarca çocuğumuz tatlı bir heyecanla sizler gibi okulların yolunu tuttu. Bizler sizleri yeni bir aşla karşıladık. Çünkü gelecek günler sizlere emanettir. Sizler Türkiye’nin geleceğisiniz.  

Değerli anneler, babalar; kıymetli velilerimiz; 

Okullar sadece akademik başarının bir merdiveni değildir. Okullar insan olma onurunu taşıyan nesiller yetiştiren mekanlardır. Ahlaklı, dürüst, vatansever bir nesil güçlü bir ülke demektir. Veli olarak görevimiz; sadece çocuğumuzun sırtını giydirip, karnını doyurmak değildir; kalbini de inançla, heyecanla, aşk ve şevkle doldurmak için çaba göstermek durumundayız. Sizlerden beklentimiz budur. Unutmayınız ki: Eğitim ailede başlar. Çocuklarımızın elbise dolaplarının yanında kitap dolapları da mutlaka olmalıdır. Okuyan, düşünen ve projeleriyle yarına projeksiyon tutan nesiller yetiştirmeliyiz.  

Kıymetli öğretmenlerimiz, 

Hiç şüphesiz geleceğimizin mimarları sizlersiniz.  Sizlere büyük işler düşüyor. Yeni müfredatımız da sizlerden aklını kullanan, ayakları üstünde duran, kendini ifade eden, düşünerek doğruyu bulan bir nesil yetiştirmeniz için hazırlandı. Bakanlığımız bu yıl ilkokul, ortaokul ve liselerimizin birinci sınıflarında müfredatları sizlerin de görüşleri doğrultusunda yeniledi. Gelecek yıl inşallah bütün sınıf düzeylerinde yenilenen müfredatla derslerimiz işlenecek. İstikbalimiz sizlerin gayretleri ile şekillenecek.  Okullarımızda geleceğin devlet adamlarını, bilim adamlarını, siyaset adamlarını akademisyenler spor ve sanat adamlarını bizler yetiştireceğiz. Her öğrencimizi özel kabul edip onların yeteneklerini keşfederek, onların ilgileri doğrultusunda eğitim almalarını sağlayacak olan da sizlersiniz. Unutmayınız, bu gün attığımız tohumlar biz daha hayatta iken ülkemizin ve insanlığın müspet gelişimine büyük katkı sağlayacaktır. Bunun için bizler çok büyük düşünmek ve büyük ideal ve iddia sahibi olmak durumundayız. "Salla başını al maaşını, ye iç etliye sütlüye karışma" anlayışı yerine kanayan bir yara gördü mü yüreğimiz yanmalı. İyi örnek olmak, önde ve öncü olmak durumundayız. Şüphesiz öğrencilerimiz bizim ne dediğimize değil, ne yaptığımıza bakarlar; dudaklarımızın değil ayak izlerimizin peşinden gelirler. Okumayan öğretmen okutamaz; yazmayan öğretmen yazdıramaz. Öğrencilerimiz söylediklerimizden daha çok yaptığımızı yapacaklardır. Tam bu noktada sizlere tavsiyem derslerinize girerken koltuklarınızın altında okunası bir kitap olsun. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün “Sözlük Özgürlüktür.” Projesi sizler için iyi bir örnek. Tarihinden, kültüründen, toprağından sağlıklı beslenen bir nesli sizler inşa edeceksiniz.  

Sevgili öğrenciler,

Unutmayınız: “ Su uyur, düşman uyumaz.”der atalarımız. 15 temmuz hain darbe girişimi bir kez daha göstermiştir ki ülkemizin  milletimizin maddi manevi büyümesinden ciddi rahatsız olan dahili ve harici düşmanlarımız uyumamaktadır. Düşman uyanık iken bizler uyursak bir daha uyanamayız.  İnancımızı, özgürlüğümüzü, vatanımızı korumak için her zamankinden daha çok çalışmak mecburiyetindeyiz.  Bizler bu bilinçle ve en iyi şekilde, hem akademik, hem sosyal olarak, hem de inançlı güzel ahlak sahibi insanlar olarak hayata hazırlanmalıyız. Bilgimizin artması kadar ahlakımızın güzelleşmesi de önem arz eder. Değerli öğretmen arkadaşlarım, bizler mazlumun gözyaşını yanağınızda, yoksulun mide sızısını yüreğinizde hissetmeliyiz. Ülkemizin geleceği için gece gündüz demeden ibadet şuuruyla çalışmalıyız. Bu ülkenin çocuklarına bu milletin gerçek tarihini, bu milletin gerçek mücadelesi sizler öğretmeliyiz. Hainleri, canileri, aklını kiraya verenleri aramızda barındırmamalıyız. Bu milletin öğretmeni hain, cani, uşak olamaz. Sevgili çocuklarımız yeni bir yılın başındayız. Her başlangıç yeni başarıların müjdecisidir. Eğer size fırsat olarak sununlar zamanı gereği kullanırsanız, çalışırsanız belki yorulursunuz ancak sonunda mutlu ve huzurlu olursunuz. Şuan tam da böyle bir günü yaşıyoruz. Bağcılarda iki yüz bin çocuğumuz, gencimiz bir yılı daha başlamanın, başarıya dönüştürmenin heyecanını yaşıyor. Bizler de onlarla birlikte aynı huzuru ve heyecanı yaşıyoruz. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Çocuklarımız her yıl akademik, sosyal, kültürel sportif birçok başarı kazanıyor. Başarı çok önemli ancak benim için daha da önemlisi nitelikli, kaliteli, dürüst ve çalışmayı ibadet gören bir insan olmanız. Ülkemizin geleceği için gece gündüz demeden ibadet şuuruyla çalışmalısınız.  

"Her gün bir yerden göçmek ne iyi,
Her gün bir yere konmak ne güzel.
Bulanmadan, donmadan akmak ne hoş.
Dünle beraber gitti cancağızım.
Ne kadar söz varsa düne ait,
Şimdi yeni şeyler söylemek lazım.”
(Mevlana)  

Bu duygu ve düşüncelerle 2017-2018 öğretim yılının başta çocuklarımıza, onların yetişmesinde azimle ve cesaretle çalışan yönetici ve öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum.

Yavuz Selim Mahallesi 1000. Sokak No 14 Bağcılar Hükümet Konağı Bağcılar/İSTANBUL - (212) 474 30 37 (212) 474 30 77

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.