İSTANBUL BAĞCILAR İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

6600 ÖĞRETMENE ÖZEL KUTLAMA

6600 ÖĞRETMENE ÖZEL KUTLAMA

24 Kasım Öğretmenler Günü, tüm yurtta olduğu gibi Bağcılar’da da düzenlenen etkinliklerle kutlandı.  Bağcılar’da görev yapan öğretmenleri onurlandırmak için düzenlenen “Öğretmenler Günü Programı’nda  6600 öğretmen aileleriyle katıldı.

Öğretmenler Korosu’nun şarkılarıyla renk kattığı, yine Öğretmenler Halk Oyunları Ekiplerinin halk oyunlarından örnekler sunduğu programda ünlü sanatçı Kutsi, verdiği konserle davetlileri coşturdu.

24 Kasım Öğretmenler Günü, Bağcılar Olimpik Spor Salonu’nda düzenlenen farklı bir etkinlikle kutlandı. Öğretmenleri onurlandırmak için düzenlenen coşkulu programa binlerce davetli katıldı.

Öğretmenler Korosu’nun seslendirdiği Türk Sanat Müziği şarkılarıyla başlayan programda Bilgi Evi öğrencileri ile Öğretmenler Halk Oyunları Ekibi’nin sunduğu halk oyunları gösterileri alkış topladı.


Programda bir konuşma yapan Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, öğretmenlik mesleğinin kutsal bir meslek olduğunun altını çizdi. İnsanların yıllar geçse de geçmişte yaşadıklarına bakmadan öğretmenlere büyük saygı duyduklarını belirten Çakır, “Öğrencileri onları saygıyla anarlar ve rehber edinirler. Yıllar geçse de saygıyla önlerini iliklerler. Bütün mesleklerin problemleri var. Önemli olan geçici dünyada bir iz bırakabilmemizdir. Bunu siz öğretmenlerimiz yapacaksınız. Siz önceliği insana göstereceksiniz.  Çünkü her güzel şey eğitimle başlıyor. “ dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZİ MİNNETLE ANIYORUM

Konuşmasına öğretmenlere hitaben,Size, emanet ettiğimiz çocuklarımızın başarısı için verdiğiniz emekten dolayı teşekkür ediyorum” diyerek başlayan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı  görevlerini yaparken şehit düşen ve vefat eden öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle andıklarını söyledi. Bağcılar’da hizmet veren öğretmenlerle birlikte olmaktan mutluluk duyduklarını kaydeden Çağırıcı dinamik, güçlü ve sağlam bir toplum kurmak için eğitimin önemli olduğunu ifade etti. AK Parti iktidarında eğitime en çok bütçenin ayrıldığının altını çizen Çağırıcı, “Şimdi dünden daha iyiyiz. Ülkemizde 852 bin öğretmen görev yapıyor. 12 yılda 205 bin yeni derslik kazandırılarak, 562 bine çıkarıldı. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, 15 bin öğretmen ataması müjdesini verdi. Eğitime bir hamle daha kazandırıldı.” diye konuştu.  180 bin öğrencinin eğitim gördüğü Bağcılar’a hayırseverlerin de katkısıyla 50 okul daha yaptıklarını anlatan Çağırıcı, belediye olarak eğitime öncelik verdiklerini söyledi.Okulların bakım ve onarımına öncülük yaptıklarını da anlatan Çağırıcı, hizmete sundukları 5 adet kapalı yüzme havuzundan öğrencilerin ücretsiz yararlandığını anlattı. 15 Bilgi Evi’nde 30 bine yakın öğrencinin yararlandığını, 30 bin gencin de Yaz Spor Okullarından faydalandığını kaydeden Çağırıcı, Kefken’de başarılı öğrencileri misafir ettiklerini söyledi. Öğrencilerin Bağcılar Meydan’daki 8D sinema ve planetaryum ile  Dil Evi’nden faydalanmalarını isteyen Çağırıcı, Öğretmen Evi Lokali’ni de hizmete sunduklarını sözlerine ekledi.

ÖĞRETMEN EVİ’NDEN DOLAYI ÇAĞIRICI’YA TEŞEKKÜR

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da öğretmenliğin  bitmeyen bir masal olduğunu belirterek, kahramanlarının da öğretmenler olduğunu vurguladı. Öğretmenlerin hayat sahnesinde öğrencilerin yetişmesi için çaba gösterdiklerini de belirten Yılmaz, “Biz öğretmenler barışın sesiyiz. Kanayan yara görünce yüreğimiz yanar. Hakkı savunmak için sevgi tohumları ekeriz. Bizler kutlu yolun yolcularıyız.” diye konuştu. Mustafa Yılmaz, Çağırıcı’ya hizmete sunduğu Öğretmen Evi’nden dolayı teşekkür etti. 

Programın ilerleyen saatlerinde 6600 öğretmene hediyeleri protokol tarafından verildi. Ardından da emekli öğretmenler Hizmet Şeref Belgeleri’ni aldılar. Yemin Töreni’nde de 350 Stajyer öğretmen yemin etti.  Program ünlü sanatçı Kutsi’nin müzik ziyafetiyle sona erdi.

Programa AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, Garnizon Komutanı Erhan Yıldız ve İlçe Emniyet Müdürü Erden Bursalı’nın yanı sıra öğretmenler, öğrenciler ve binlerce ilçe sakini katıldı.

Yavuz Selim Mahallesi 1000. Sokak No 14 Bağcılar Hükümet Konağı Bağcılar/İSTANBUL - (212) 474 30 37 (212) 474 30 77

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.