İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün Bağcılar Belediyesi ile birlikte düzenlediği 15. Gençlik Şuralarının 15´incisi 21 Aralık 2016 günü Halk Sarayında gerçekleştirildi. 4 Lisemizden sunum yapan öğrenciler önemli konularda yaptıkları araştırmaları paylaştı. 15 Temmuz hain girişiminin önlenmesinde gençlerin rolüne değinen öğrenciler, ‘okulu asan, yaramazlık yapan’ diye düşünülen gençler, vatanı için üzerine düşen görevi yerine getirdi.” dediler. Bilimsel eğitimin önemini anlatan öğrenciler ayrıca ezbere dönük değil, yeteneklerin belirlenmesi ve geliştirilmesine yönelik eğitim verilmesi gerektiğinin altını çizdiler.
Halep’te yaşanan katliamlara da dikkat çeken öğrenciler Sivil Toplum Kuruluşları’nın oraya el uzatmakta geç kaldığını anlattı. Öğrenciler, “Suriye Türkmen Meclisi dünyadan yardım talep ettiğinde tarih 24 Eylül 2016 idi. Ancak, o tarihten bu yana Haleplilere yardım elimizi uzatmadık. Halep’e sessiz kaldık.” dediler.
Bağcılar Belediyesi’nin 15 yıldır düzenlediği Gençlik Şurası’nda öğrenciler yaptıkları birbirinden ilginç sunum ve tespitleriyle alkış topladı.
Halk Sarayı’ndaki programın açılışında konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman ÇAĞIRICI konuşmasına FETÖ, PKK ve PYD gibi vatan hainlerine karşı gençlerle birlikte mücadele verildiğini belirtti. 15 Temmuz’da ülkenin işgal edilmek istendiğini ifade eden ÇAĞIRICI, ancak üniformalı hainlerin gençlerin de aralarında bulunduğu milletin direnişiyle püskürtüldüğünü anlattı.
“TÜRKİYE BU SIKINTILARI ATLATACAKTIR”
Türkiye’nin yıllardır en ağır badireleri atlattığını belirten AK Parti İlçe Başkanı İsmet ÖZTÜRK ise 100 yıl sonra yeniden milli mücadele ruhunun yaşandığını söyledi. ÖZTÜRK , “Türkiye bu sıkıntıları aşacaktır.” dedi. İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Özkan BOYACI gençliğin bir hazine olduğunu ifade ederken, Gençlik Meclisi Başkanı Ömer Faruk TAŞ da öğrencilerin üniversiteleri tanıması amacıyla ziyaret programları düzenlediklerini anlattı. TAŞ, ayrıca Halep’te İnsanlık Ölmesin Yardım Kampanyası başlattıklarını belirtti.
“HAYALLERİMİZİ BOMBALAMAK İSTEDİLER”
Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ilk sunumlarında “15 Temmuz Darbe Girişim ve Gençlik” konusunu ele aldı. Bilge ATLI ve Ozan TUNÇER, Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarının korumakla yükümlü oldukları devleti ve milleti bombaladıklarını söyledi. Öğrenciler, “Hayallerimizi bombalamak ve ayağımıza pranga vurmak istediler. Daha 100. Yılını doldurmamış devletimizi yıkmak istediler. Ancak, şanlı ecdadın evlatları istikballeri için bu hain girişimi püskürttü.” dediler. “Ben Varım” adlı sunumda bulunan Özgür ÇETİNER de milletin hainler yolu kapattıklarında ‘ben varım’ diyerek meydanlara ve yollara akın ettiğini söyledi. Önceki darbe girişimlerinin niçin önlenemediği şeklindeki bir soru üzerine ÇETİNER, “O dönem liderler darbecilerin karşısında durma cesareti gösteremedi.” diye cevap verdi.
“YETENEĞİN GELİŞTİRİLMESİNE YÖNELİK EĞİTİM VERİLMELİ”
Sinevizyon eşliğinde “Yetenek Haritası ve Gençlik” konulu sunum yapan Ahi Evren Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Yasemin ALİOĞLU ile Şüheda GENÇER de Türkiye’nin 12 milyon 899 bin genç nüfusa sahip olduğunu belirtti. Örgün eğitimden 17.588.950 kişinin yararlandığını kaydeden öğrenciler, Avrupa nüfusunun yaşlandığına dikkat çekerek, “Birçok gelişmiş ülkede yaşlı nüfusu artıyor. Nüfusu gençleştirmenin yolunu arıyorlar. Ülkemiz Avrupa’nın en genç nüfusuna sahip. Sömürülen ülkeler de sefalet, yoksulluk ve ölümle boğuşuyor. Genç nüfusumuza çeşitli imkanlar sunulmalıdır ve yatırımlara ağırlık verilmeli. Okul öncesi eğitime zemin hazırlanmalı. Gençlerimizin doğuştan var olan yeteneklerini geliştirmesine katkı sağlanmalı. “ diye konuştular. Son zamanlarda sıkça söz edilen Yetenek Haritası’na dikkat çeken öğrenciler, “Eğitim sistemimiz, görsel, kişisel-öze dönük, doğa-varoluşçu, bedensel-kinestetik, dil, sosyal-kişisel, mantıksal- matematik, işitsel-müzikal gibi yeteneklerin ortaya çıkmasına yönelik olmalı.” dediler.
“GENÇLİK İHMAL EDİLİRSE ÜLKENİN GELECEĞİ TEHLİKE ALTINA GİRER”
Abdurrahman Nermin Bilimli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri de “Gençlik ve Sivil Toplum” konulu sunumda bulundu. Sivil toplum kuruluşlarının yaptıkları faaliyetlerin önemine dikkat çeken Gamze USANMAZ, Ruken KOŞAR ve Burak EGE “STK’ların yaygınlaşması o ülkedeki demokrasinin gelişmişliğini gösterir. Ülkemizde gençler STK’lar konusunda yeterli bilince sahip değil.” diye konuştular. Gençliğin iyi eğitilmesi gerektiğinin de altını çizen öğrenciler, “Gençlik ihmal edilmemeli, iyi eğitilmeli. Aksi halde ülkenin geleceği tehlikeye girer. Gençlik, sivil toplum hareketine girerek kendini geliştirebilir.” dediler. Avrupa’da 50 kişiye 1, ülkemizde ise 862 kişiye 1 dernek düştüğünün altını çizen öğrenciler, AB ülkelerinde milyonlarca derneğin hizmet verdiğini ve nüfusun büyük çoğunluğunun çeşitli görevler üstlenerek devletin işini kolaylaştırdığını anlattılar.